Societat

La Fundació Els Joncs tindrà una llar residència

Els pisos ajudaran en el procés d’autonomia dels usuaris del centre, situat a Sarrià de Ter

La Fundació Els Joncs va presentar ahir el projecte de remodelació de dues de les seves instal·lacions, situades a Sarrià de Ter, mitjançant un concepte “totalment innovador”. En un dels edificis s’hi aixecarà una planta més i la previsió és que esdevingui una llar residència. Hi haurà habitatges que serviran per reforçar i afavorir el procés d’emancipació, la privacitat i l’autonomia de persones amb discapacitat intel·lectual. Es preveu que hi hagi catorze apartaments: dotze d’uns 38 metres quadrats i els altres dos de 55 m². Disposaran d’habitacions espaioses i molta llum; i cadascun està pensat per a una o dues persones.

A la planta baixa del bloc és on hi hauria el menjador comunitari, una cuina, els banys, la bugaderia, una sala d’estar, el vestíbul, un espai de serveis i un porxo. L’edifici, a més, contindria sis habitatges familiars (farien entre 95 i 130 m² i, en conjunt, tindran capacitat per a 28-30 persones). Una de les idees és que en puguin fer ús els pares o els familiars de persones amb discapacitat. Quan els progenitors es fan grans, poden necessitar suport o ser dependents, i així tindrien un espai òptim per continuar vivint tots junts.

El projecte de remodelació és dut a terme des de l’Office of Architecture in Barcelona (OAB). La presentació d’ahir va ser a càrrec del president de la Fundació Els Joncs, Dionís Poch; Jesús Candel, patronat de l’entitat; el director de l’escola Mare de Déu del Carme, Josep Lluís Pórtulas, i els arquitectes Borja i Lucía Ferrater, socis i fundadors d’OAB. En l’acte es va explicar que es tracta “d’un centre pilot, que serà pioner a Europa”.

L’altra intervenció, que serà la més imminent, suposa la finalització d’una sala polivalent d’uns 400 m². S’hi podran fer múltiples activitats d’oci adreçades als usuaris i als treballadors dels diferents serveis de la fundació, com ara el centre especial de treball i el centre ocupacional, o els alumnes del Centre d’Educació Especial Mare de Déu del Carme. L’ús de la nau, a més, estarà obert a les associacions i als veïns i veïnes del municipi.

Per recollir fons per al projecte, la fundació ha organitzat per al 26 d’abril un sopar benèfic al Mas Marroch. Els Joncs és una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual per afavorir la seva plena integració en l’àmbit educatiu, laboral i social. Amb aquest projecte, a més de tenir coberts els cicles de l’escola i l’ocupacional en un espai pròxim, s’hi tindran el residencial i el de lleure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia