Societat

La Bressola de Catalunya Nord se solidaritza amb els presos i exiliats polítics

En un manifest, expressen la seva “indignació per la situació de repressió judicial i lingüística” que “pateix” Catalunya

Al text, també donen suport al model d’escola catalana que “treballa des de fa 40 anys de manera decisiva contra les discriminacions socials i lingüístiques”

Les escoles La Bressola de la Catalunya Nord i els Amics de la Bressola han aprovat un manifest per solidaritzar-se amb els “presos polítics i encausats per la seva opinió, idees i militància sempre pacífica”. Al text, també donen suport al model d’escola catalana que “treballa des de fa 40 anys de manera decisiva contra les discriminacions socials i lingüístiques”. A més, expressen la seva “indignació” per la “situació de repressió judicial i lingüística que, des de fa més de sis mesos, pateix el Principat de Catalunya i que, sabem, es pot estendre a la resta dels Països Catalans”. El document, acordat en assemblea, denuncia també la “vulneració de les llibertat individuals, socials i dels principis democràtics fonamentals”, els “atacs repetits a la llibertat d’expressió i de pensament” així com els que, asseguren, pateix la comunitat educativa “sense cap vergonya, utilitzant la por i l’amenaça”.

“Com a part del poble català, ens sentim atacats en primera persona”, asseguren. Per això, tant els centres educatius nord-catalans com les entitats “compromeses amb la defensa de la llengua i la cultura catalanes” afirmen que continuaran defensant amb “fermesa” els seus valors fundacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia