Educació

Inici de la campanya “A la Catalunya del Nord, l’escola en català”

Més d’un 70% dels pares i mares que escolaritzen els seus fills als centres de primària i secundària volen més ensenyament de català en el sistema públic bilingüe

La Plataforma per la Llengua presentarà la campanya “A la Catalunya del Nord, l’escola en català” el proper dijous 24 de maig, a les 11 h a la Casa dels Països Catalans, seu de l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà.

Més d’un 70% dels pares i mares que escolaritzen els seus fills als centres de primària i secundària de la Catalunya del Nord estarien d’acord a gaudir de més ensenyament de català en el sistema públic bilingüe, segons les darreres enquestes.

Tot i això, només el 7% dels mainatges tenen la possibilitat de seguir ensenyament immersiu i bilingüe, i només un 20% ho poden fer entre 30 minuts i 2 hores setmanals.

La Plataforma per la Llengua creu que “en la defensa de l’interès públic general, els responsables de l’educació pública francesa haurien de ser sensibles i respondre a aquestes demandes de l’ensenyament de la nostra llengua que hi ha al territori.” Des d’aquesta entitat, conjuntament amb part del teixit associatiu de Catalunya Nord, “hi volem ajudar i, per això, presentem aquesta campanya que té com a principal objectiu millorar aquesta situació.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia