Societat

Itàlia reobre la crisi amb les ONGs de rescats al Mediterrani

Salvini nega l’entrada a un segon vaixell després d’impedir diumenge l’arribada d’una embarcació amb 629 refugiats

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ha avisat aquest dilluns que el ’Sea Watch 3’, embarcació d’una ONG alemanya amb bandera holandesa que rescata persones al Mediterrani, no podrà desembarcar a Itàlia. Després d’anunciar diumenge que Itàlia tanca els ports als vaixells amb immigrants i refugiats a bord, el polític de la Lliga Nord ha dit aquest dilluns a través del seu compte de Twitter que el Sea Watch 3 “es troba davant de la costa de Líbia esperant fer l’enèsima càrrega d’immigrants per portar a Itàlia”, però que “Itàlia ha deixat d’acotar el cap” i diu “no” a la seva entrada. Segons ha explicat l’ONG alemanya a l’ACN, de moment no hi ha persones a bord de l’embarcació, excepte la tripulació, però, si fessin un rescat, serien “els següents a la llista” en necessitar un port davant del bloqueig italià. En aquest sentit, han assegurat que aquesta situació els afecta i fan una crida als altres estats de la Unió Europea a “cooperar”.

Així, el ’Sea Watch 3’ podria ser la segona embarcació afectada pel tancament de ports italians a immigrants i refugiats després que al vaixell de SOS Mediterranee ’Aquarius’, amb 629 persones rescatades a bord, li fos denegat el permís per desembarcar a les costes d’Itàlia diumenge.

L’últim comunicat del govern italià demanava diumenge a Malta que “s’enfronti a les seves responsabilitats” i sol·licitava que “obrís els seus ports per rescatar els centenars de supervivents del vaixell Aquarius”. “L’illa no pot seguir mirant cap a un altre costat quan es tracta de respectar les convencions internacionals sobre la protecció de la vida humana i la cooperació entre els Estats”, deia el text.

Per la seva banda, el govern maltès ha emès un comunicat aquest dilluns matí on informa que el seu primer ministre, Joseph Muscat, va mantenir diumenge a la nit una conversa telefònica amb el seu homòleg italià, Giuseppe Conte, informant que no acollirà l’Aquarius als seus ports. A més, ha ressaltat la seva “preocupació” per les ordres de les autoritats italianes a aquesta embarcació, ja que considera que van en “contra de les normes internacionals” i generen “una situació de perill” al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia