Societat

Es reprèn el rescat dels nens atrapats a una cova a Tailàndia

Treuen almenys quatre menors més, segons mitjans locals

Se sumen als quatre ja rescatats diumenge es troben bé a l’hospital provincial de Chiang Rai

A l’interior queden cinc persones

Els equip de salvament han reprès aquest matí la missió per rescatar vuit nens i un adult que continuen atrapats en una cova a Tailàndia. En una primera operació diumenge van treure quatre dels menors. Segons recull l’agència Efe fent referència a mitjans locals, l’operació ja ha començat a donar resultats ja que almenys han rescatat quatre escolars més de la cova. En queden cinc persones a l’interior, quatre infants i l’entrenador. Les autoritats encara no han fet cap confirmació oficial, però periodistes que es troben a la zona citen testimonis que han vist com treien els menors.

Un equip de bussejadors ha tornat a entrar a la cova amb l’objectiu de retornar amb alguna de les nou persones atrapades, segons ha assenyalat Narongsak Ossottanakorn, portaveu oficial dels operatius. Les víctimes es troben atrapades en una gruta a quatre quilòmetres de l’entrada de difícil accés. Les tasques de rescat han estat interrompudes durant unes 14 hores perquè els membres de la missió de salvament reposessin les bombones d’aire comprimit utilitzades diumenge i avaluessin les condicions en les zones parcialment inundades de la cavitat.

Narongsak ha alertat que aquesta segona operació pot ser més “ràpida del previst” gràcies a les bones condicions que els experts van trobar ahir a l’interior dels túnels subterranis. Tot i això, el portaveu ha evitat aventurar cap hora de sortida.

Els quatre nens rescats es troben a l’hospital provincial de Chiang Rai. El ministre tailandès d’Interior, Anupong Paochinda, ha assegurat als mitjans locals que els menors estan sans.

L’arribada dissabte d’un temporal de pluges a la regió i que s’allargarà gran part de la setmana va fer que els responsables de l’equip de rescat decidissin iniciar l’operació de rescat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia