Ciència

El químic Rubén Martín guanya el premi Banc Sabadell a les Ciències

El químic barceloní Rubén Martín ha estat reconegut amb el premi Fundació Banc Sabadella a les Ciències i l’Enginyeria per haver dissenyat un procés de catàlisi que permet transformar un gas contaminant com el CO2 i derivats del petroli en àcids grassos, que es poden utilitzar per al sector tèxtil o la cosmètica. D’aquesta manera, l’investigador ICREA a l’Institut Català d’Investigació Química obre les portes a les indústries a rendibilitzar les seves pròpies emissions i reduir l’impacte sobre el medi ambient.

A més, la Fundació Banc Sabadell també va atorgar el premi d’Investigació Biomèdica a Daniel López Serrano, bioquímic del Centro Nacional de Biotecnología del CSIC per haver avançat en la lluita contra els bacteris superresistents dissenyant una molècula que les torna a fer vulnerables als efectes dels antibiòtics. Els premis, dotats amb 50.000 euros, es lliuraran en una gala el 18 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia