Societat

El nou accés al palau firal de Girona comença a perfilar-se

Les obres per obrir una nova entrada principal per la banda de la Devesa van començar al juny i es preveu tenir-les enllestides al setembre

Aquesta setmana s’ha iniciat l’enderroc de paret

El que serà el nou accés principal al Palau de Fires de Girona, per la banda est (la que dona a la Devesa) de l’equipament, comença a perfilar-se. Les obres per remodelar el Palau de Fires van començar oficialment al mes de juny però han començat a ser visibles aquesta setmana amb l’inici de l’enderroc de la part de la façana on ha d’haver-hi la nova entrada. Cal tenir en compte que el nou accés estarà basat en grans portes de vidre i finestrals que aniran gairebé de punta a punta de la façana de la banda de la Devesa. Diversos operaris treballaven ahir foradant i enderrocant paret per tal d’obrir l’obertura on se situarà l’estructura de la nova entrada, que s’està construint paral·lelament. Ara mateix la façana est està presidida per una gran estructura de ferro que apuntala la paret per evitar que caigui amb l’enderroc de tota la part de sota.

La remodelació de l’equipament, que està previst que s’allargui fins al mes de setembre, té com a actuació més destacada la creació d’aquest nou accés principal on predominarà de forma destacada el vidre, però, a més, també s’aprofitarà per adequar les instal·lacions a la normativa de seguretat i antiincendis i prendre mesures en matèria d’accessibilitat. L’objectiu, segons va destacar en el seu dia el consistori, és “convertir-lo en un equipament més modern i adaptat a les necessitats de la ciutat i del sector de congressos, fires i esdeveniments”. De fet, aquesta és una primera fase, ja que està previst més endavant actuar en una segona fase sobre les sales de reunions, l’espai de la llotja de contractació i el restaurant de l’edifici. Cal tenir en compte que l’edifici del Palau de Fires de Girona es va construir el 1987 i fins ara no s’hi havia fet cap actuació integral, llevat d’obres menors i del tancament de l’aparcament.

El Palau de Fires està tancat i, de fet, no hi ha prevista cap activitat fins al mes d’octubre. El primer esdeveniment que s’hi farà un cop remodelat serà el Girocòmic (del 12 al 14 d’octubre) i després ja vindrà la Fira de Mostres, del 27 d’octubre a l’1 de novembre.

Paral·lelament a les obres del palau firal, també s’estan executant obres a l’Auditori Palau de Congressos, tot i que es tracta de treballs de menys envergadura, centrats sobretot a millorar-ne l’accessibilitat i també a fer uns canvis en el sistema de so.

LA XIFRA

4
mesos
(de juny a setembre) està previst que durin les obres de remodelació del Palau de Fires de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia