Societat

Uns 300 veïns es concentren contra les molèsties de la fàbrica d’Hinojosa a Sarrià

Hi van participar ciutadans a títol individual, entitats, associacions de veïns i representants del consistori

El dia 27 hi ha una reunió amb Medi Ambient

“Hinojosa prou!!!”, “Prou pudors!!!”, “Prou soroll!!!” o “La pudor no em deixa dormir”. Són les reivindicacions que sortien sobreimpreses en unes pancartes que van exhibir ahir els veïns i veïnes de Sarrià de Ter, que es van concentrar davant de la fàbrica del grup Hinojosa. Unes 300 persones van participar a la convocatòria, que va tenir el seu punt de partida a la plaça dels Gegants. Des d’allí, tots els assistents van caminar plegats cap a l’exterior de la paperera. Un dels lemes que van cridar, tant durant el recorregut com després a l’exterior de l’empresa, va ser: “Prou pudors, fora soroll!”

La protesta veïnal va tenir com a objectiu expressar el seu malestar per les molèsties derivades de l’activitat de la indústria paperera, tant de dia com de nit. Fa gairebé dos anys que arrosseguen aquesta situació, que s’accentua durant l’estiu. Més de 200 veïns, cansats de la problemàtica, es van organitzar fa un temps en la plataforma Prou. La d’ahir va ser la primera acció convocada per aquest col·lectiu amb el propòsit de fer visible aquest greuge. En la concentració hi van participar ciutadans a títol individual, membres d’entitats, associacions de veïns i representants de l’Ajuntament. Hi havia diversos regidors i l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula. Rafael Navarro, de la plataforma Prou, va llegir un manifest i, sobretot, va subratllar: “Si l’empresa vol viure al poble, ens ha de deixar viure a nosaltres!”

Dilluns vinent hi ha prevista una reunió entre la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Mercè Rius, i l’Ajuntament (a la trobada hi assistirà Fajula, així com el secretari i l’enginyer del consistori). Sarrià reclama més implicació de Medi Ambient, que és qui va donar la llicència ambiental a l’empresa perquè comencés l’activitat a la planta. Fajula considera que el suport de la Generalitat els donarà més força a l’hora de demanar i fer pressió a la fàbrica per tal que apliqui noves mesures correctores. Es vol, així mateix, que s’escurci el calendari per veure materialitzades les millores al més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.