Societat

Una cinquantena d’immigrants desembarca en una de les platges més concorregudes de Cadis

Diversos dels seus ocupants han corregut cap a una pineda propera davant la mirada sorpresa de milers de banyistes

Salvament Marítim rescata prop d’una seixantena de persones a l’Estret

Una llanxa pneumàtica amb almenys una cinquantena d’immigrants a bord ha desembarcat aquest diumenge al migdia a la platja de La Barrosa, a Chiclana de la Frontera (Cadis), davant la mirada sorpresa dels milers de banyistes que l’omplien.

L’arribada de l’embarcació ha estat confirmada a l’agència Efe per l’Ajuntament de la localitat. Segons les fonts, l’embarcació s’ha apropat fins a la zona de Torre Bermeja, a la primera pista de La Barrosa, una de les platges més turístiques de la província de Cadis, que en el moment del desembarcament estava plena de banyistes.

Segons han confirmat testimonis presencials, els immigrants s’han endinsat ràpidament en una pineda propera. La Guàrdia Civil ha detingut almenys dues persones relacionades amb el desembarcament.

Els menors magribins que viatjaven a la pastera, una desena aproximadament, han estat atesos a la zona per establiments d’hostaleria.

Les forces de seguretat registren la zona per localitzar els immigrants que han aconseguit arribar a la platja.

D’altra banda, una embarcació amb 43 persones a bord ha desembarcat a la platja de Los Alemanes, a Zahara de los Atunes, també a Cadis.

També aquest diumenge Salvament Marítim ha rescatat 58 persones que navegaven en dues pasteres a l’Estret de Gibraltar.

L’embarcació Salvamar Arcturus ha rescatat 44 persones que intentaven arribar a la costa andalusa en una embarcació que ha estat detectada per una patrullera de la Guàrdia Civil. Els immigrants han estat traslladats al port d’Algesires.

Aquesta actuació se suma a la realitzada pel mateix vaixell de rescat amb els 14 ocupants d’una altra pastera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia