Societat

El nombre de sol·licitants d’asil atesos a Barcelona els primers set mesos de l’any ja supera el del conjunt de 2017

Entre gener i juliol de 2018 passen pel SAIER 4.567 persones amb perfil refugi, un 74% més en relació al mateix període de l’any anterior

El nombre de persones amb perfil de sol·licitant d’asil ateses al Servei d’Atenció a les persones Immigrants, Emigrants i Refugiades (SAIER) de Barcelona els primers set mesos de 2018 ja supera el del conjunt de l’any anterior.

En total, 4.567 persones amb perfil refugi han estat ateses entre gener i juliol al servei d’atenció municipal, un 74% més en relació al mateix període de 2017 quan se’n van atendre 2.623. Durant tot el 2017 se’n van atendre 4.405.

Les persones amb perfil refugi que han passat pel SAIER els primers set mesos de 2018 representen el 36% del total de persones migrants ateses, que han estat 12.621.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha demanat “coresponsabilitat” al govern espanyol, i també a la Generalitat, davant l’augment en l’arribada de migrants. En roda de premsa aquest dimecres, Asens s’ha queixat que la ciutat ha hagut de fer front “sola” a aquest fenomen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia