Societat

Ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat a l’Alt Empordà

Dos programes del Consell Comarcal reforçaran els dispositius i recursos adreçats a atendre les persones

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà reforçarà els dispositius i recursos adreçats a atendre les persones en situació de major vulnerabilitat de la comarca. L’actuació s’emmarca en el projecte L’Alt Empordà, una comarca inclusiva, amb salut i sostenible, que té el suport econòmic del Programa Benestar i Comunitat de Dipsalut; a la pràctica s’articularà en dos programes impulsats per l’àrea de Benestar del Consell, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres i les entitats socials que actuen en el territori. El primer programa reagruparà els recursos per “garantir condicions de vida digna”: un projecte d’alimentació infantil, una brigada d’habitatge digne, el menjador social i ajuts a les famílies per a cobrir necessitats bàsiques.

El segon bloc anirà destinat a fomentar l’autonomia i l’empoderament de les persones en situació més vulnerable. En aquest apartat, es desenvoluparan, per exemple, accions per facilitar l’empoderament de dones d’origen subsaharià (Fundació Ser.Gi), un espai de trobada per a persones sense sostre i un servei d’intervenció educativa (Càritas). Creu Roja (amb un cur d’alfabetització bàsica i de català per a neolectors), l’Associació Ranura i la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül-Ksameu són algunes de les altres entitats que assumiran la posada en la pràctica d’aquestes diferents propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia