Societat

Crida, des de Girona, a una nova onada de mobilitzacions

Salellas (CUP): “Cal estar organitzats i empènyer des dels carrers”

Unes 200 persones, a la Marxa per la República

“La nostra sentència, la independència!”, “Lluitar, crear: poder popular!” i “Prou repressió, ni exili ni presó” van ser algunes de les diverses proclames que es van cridar ahir alt, clar i amb força durant la Marxa per la República, que va transcórrer pels carrers del Barri Vell de Girona. La iniciativa va ser impulsada per l’esquerra independentista. Entre els partits i col·lectius assistents hi havia la CUP, La Forja, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Endavant. El recorregut va començar a les sis de la tarda a la plaça del Vi i va seguir pels carrers Ciutadans i Ballesteries fins a arribar a la plaça de Sant Pere. Va enfilar pel carrer del riu Galligants i va cloure a la plaça dels Jurats, on es va celebrar un acte polític sota el lema “Ni presó, ni exili: us volem a casa!”, seguit d’un sopar solidari i actuacions musicals. Unes dues-centes persones van participar en la marxa i en la jornada antirepressiva de després, i els fons que es van recollir aniran destinats a les campanyes de suport als represaliats.

El regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas va fer una crida a fixar la Diada com a punt de partida d’una nova onada de mobilitzacions aquesta tardor: “Un dels pilars és reivindicar la plena independència d’un país que es caracteritzi pels drets socials, l’ecologisme i el feminisme i, alhora, és clau que la ciutadania es torni a activar i empènyer des dels carrers com a protesta pels judicis antidemocràtics que vindran.”

L’advocada Montserrat Vinyets va lamentar que l’Estat espanyol estigui convertint la política en una matèria dels tribunals: “La repressió no ens ha de paralitzar, ja que els actes de protesta són la llavor del canvi!” També l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), va transmetre el següent anhel: “Cuidem-nos tots, organitzem-nos, alcem-nos i construïm una República en què no hi càpiga ni l’odi ni la por.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia