Societat

Espai Antiracista veu discriminatòria l’expulsió d’Attaouil

L’entitat de Salt i Girona considera que la resolució per fer fora de l’Estat el líder islàmic saltenc no està justificada

L’entitat Espai Antiracista va reaccionar ahir a l’intent de la direcció general de la policia espanyola d’instar a l’expulsió de l’Estat de Mohamed Attaouil, líder de la comunitat islàmica de Salt. En un comunicat emès per l’entitat, que té per objectiu denunciar els comportaments i tics racistes de la societat, es considera que la resolució té un “caràcter discriminatori” per l’origen estranger de l’afectat: “ No és admissible que el naixement, l’origen o la situació administrativa ens situïn a una part de nosaltres sota sospita i que, per tant, ens trobem permanentment sota una amenaça latent, ni que, com passa a una part de nosaltres, se’ns apliqui un doble càstig: el de la justícia penal, com a totes les altres, i un d’administratiu: l’expulsió.”

L’entitat considera que la resolució “pretén sotmetre’l [a Attaouil] a un càstig sense cap fonament”. En aquest sentit, recorden que l’Estat disposa d’eines penals i d’una llei antiterrorista per fer front als casos d’amenaça terrorista, i que cap d’aquests recursos jurídics s’ha activat contra Attaouil. Reclamen que es respectin les conviccions i la llibertat de pensament i religiosa de les persones, i atribueixen l’intent d’expulsar el líder islàmic saltenc a un intent de respondre a les crítiques d’inacció contra la policia espanyola amb motiu de la commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En el document emès per la direcció general s’hi diu que la conducta personal d’Attaouil “suposa una amenaça real, actual i suficientment greu per a la seguretat nacional”, i s’hi assegura que ha comès “un delicte de terrorisme”.

Expulsió al Marroc d’un imam de Granada

La Policía Nacional ha expulsat al Marroc un home de 39 anys, que exercia com a imam de la comunitat islàmica de la Rábita (Granada), pels seus missatges extremistes i violents que llançava aprofitant-se de la seva influència entre els ciutadans musulmans de la zona. Segons fonts policials, l’expulsió es va fer divendres passat perquè les seves activitats eren “contràries a la seguretat nacional”. Com a imam, sempre defensava un missatge “molt extremista”, propugnant la no integració dels musulmans a la societat espanyola. També recriminava les dones pel fet de no complir rigorosament amb la vestimenta, promovia activitats de captació entre els més joves de la congregació i exhortava els seus fidels a no complir els principis de la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia