Educació

Acció de 38 AMPA en defensa del seu model de menjador

Negocien amb Ensenyament el contingut del nou decret

Denuncien el tracte rebut d’alguns consells comarcals

Les AMPA i AFA de 38 escoles del Gironès que formen part de la Plataforma per Defensar l’Autogestió dels Menjadors Escolars llegiran avui, de manera simultània, a dos quarts de cinc de la tarda, davant de les portes dels centres educatius, un manifest reclamant al Departament d’Ensenyament que tingui en compte la seva opinió a l’hora d’elaborar el nou decret, que totes dues parts estan negociant. En primer lloc, aquesta plataforma, integrada també per algunes AMPA del Pla de l’Estany, el Baix i l’Alt Empordà, reclama garanties que les petites empreses de proximitat puguin presentar-se als concursos públics de licitació del servei de menjador perquè, segons argumenten, han fet un esforç per adaptar-se a les peticions de les AMPA i han contribuït a impulsar l’economia del territori. “Cedir tots els menjadors d’una comarca a una empresa no permetrà millorar la qualitat i, en pocs anys, crearà una situació d’oligopoli en detriment de la qualitat i el cost dels menjadors”, argumenten en el manifest. En segon lloc, volen que el nou decret s’adapti a les característiques de cada escola, de manera que les AMPA i els centres educatius puguin escollir el model de funcionament més oportú del menjador, i en tercer lloc, demanen un control eficaç del servei. “Les AMPA i les AFA no som el problema, sinó que som part de la solució”, mantenen.

En el manifest que es llegirà avui també es denuncia “l’actitud prepotent i amenaçadora” d’alguns consells comarcals –sense especificar quins– “que tanquen les portes qualsevol negociació amb les AMPA i AFA i menystenen la tasca que s’ha desenvolupat favorablement”. Segons s’assegura, hi ha consells comarcals que ofereixen àpats sense preguntar per possibles al·lèrgies a aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia