Societat

Societat

“No devaluem aquell esperit!”

El registre de la Generalitat a Girona rep 787 peticions de persones que insten al Parlament i el govern a publicar la proclamació de la República al DOGC

Lectura d’un manifest i projecció de vídeos en l’acte central

Sota uns vistosos paraigües grocs, diversos veïns de Salt convocats per l’ACN i el CDR locals van sortir caminant a les deu del matí des del centre de la vila en direcció a Girona. Com ells, centenars de persones es van adreçar al registre que hi ha a la seu de la Generalitat per entrar-hi, a títol individual, una petició instant el govern i el Parlament a publicar al DOGC la proclamació de la República, que ahir va fer just un any que es va declarar. La iniciativa va ser impulsada per l’Assemblea i es va realitzar també de manera simultània a Barcelona, Tarragona, Lleida i Tortosa. Entre els assistents més matiners hi havia dos membres de l’ANC de Palafrugell, que s’havien desplaçat a la capital gironina per entregar unes 200 peticions que havien recollit al seu municipi en només 3 hores. El coordinador local de l’entitat, Joan Costa, explicava que l’acció havia tingut “molt bona resposta” i hi afegia: “No ens queda més remei que continuar fent pressió per fer efectiva la independència”.

També Montse Murs i Ramon Pla, de Sant Feliu de Guíxols, van arribar fins allí amb un grup d’amics. S’havien preparat bé i ja duien impresa la petició. Després d’entrar-la van destacar que l’acció “estava molt ben muntada”, que la gestió l’havien pogut fer de manera ràpida i que estan convençuts que “la instauració de la República no tan sols seria el més convenient per als independentistes, sinó que es demostraria que també ho seria per als que no en són partidaris”.

“Ha sigut un any d’una mica de decepció rere decepció”, admetia la veïna de Salt Maria Carme González, tot i que remarcava que els passos “s’han de rumiar i fer bé”. A banda, en l’acte central, organitzat per l’ANC davant la seu de la Generalitat, el secretari de l’entitat a Girona, Tavi Casellas, apel·lava que “no es devaluï l’esperit de l’1-O”, ja “que el mandat popular d’aquell dia no és simbòlic”. Es va llegir un manifest i es van projectar vídeos, en què es va recordar que la jornada del referèndum “vam resistir els cops, vam ser poble i defensar les urnes amb coratge i dignitat”. Unes imatges que van posar a més d’un la pell de gallina, tal com va passar amb un altre vídeo de quan Forcadell va llegir el preàmbul de la declaració d’independència del 27-O. Paral·lelament, a les 19 h, unes 150 persones es van concentrar al mateix lloc, convocats pel CDR Girona, sota el lema “Despleguem la República de les classes populars”. Un dels moments que va aixecar més expectació va ser quan diversos manifestants, tapats i amb caretes, van enganxar amb cola un cartell a la vidriera de l’edifici on es llegia: “Ni pactes ni renúncies, República ja!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia