Societat

El centre de Tirgi a Riudellots dona feina a 25 persones

La societat gestionarà unes 40.000 tones anuals de paper i cartró, i oferirà el servei de destrucció confidencial de documentació

Divuit dels treballadors són persones amb discapacitat

L’empresa Tècniques i Recuperacions del Gironès (Tirgi) s’ha instal·lat en una nau del polígon industrial de Riudellots de la Selva, on treballaran 25 persones. El nou centre és al carrer Onyar, a l’àrea industrial del poble. Ocuparà una planta de treball de 3.200 m² i gestionarà unes 40.000 tones anuals de paper i cartró.

El director d’operacions de Tirgi, Jordi Oliveras, explica que a Riudellots desenvoluparan dues línies de treball: el servei de destrucció confidencial de documentació i el triatge i classificació de paper i cartró procedent de la recollida selectiva. Divuit de les 25 places del centre especial de treball (CET), que dirigeix Jordi Quintana, són ocupades per persones “amb discapacitat física, sensorial, intel·lectual i/o malaltia mental de severa intensitat”.

En la primera línia, Tirgi donarà ocupació a vuit persones amb discapacitat i ha rebut una subvenció de 79.000 euros de la Fundació ONCE. Tirgi disposa de contenidors especials “precintats per a l’emmagatzematge de documents tant en format paper com DVD, CD o altres”. La recollida de paper i cartró –paper blanc, arxiu, diari i revista, entre altres tipus– donarà ocupació a vuit persones amb discapacitat.

Tirgi és una societat limitada sense ànim de lucre que va néixer l’any 1999 a Celrà (Gironès) i que té, entre altres instal·lacions, una planta de triatge a Celrà i una a Palafolls (Maresme). L’empresa té 160 treballadors, 74 dels quals presenten necessitats especials. Els usuaris del CET són derivats de serveis socials d’atenció primària, serveis de suport a la integració laboral d’entitats públiques i privades i serveis de salut, segons informa l’empresa.

LA XIFRA

79.000
euros
és l’ajut d’ONCE al centre de Riudellots, que servirà per destruir documentació de manera confidencial.

Visita de Torra i pacte nacional a curt termini

El centre especial de treball de Tirgi ja funciona des de fa un parell de mesos. Està situat en una parcel·la de 8.000 m², i els responsables han agraït les facilitats que els ha donat l’Ajuntament de Riudellots per instal·lar-se al municipi. Divendres els responsables i els empleats van rebre la visita del president de la Generalitat, Quim Torra. A Riudellots, Torra va dir que a curt termini el govern aprovarà el pacte nacional per a les persones amb discapacitat. “No volem banderes ni himnes, sinó que el país avanci”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia