Societat

L’Aquarius atura les seves operacions de rescat al Mediterrani després “d’atacs constants”

L’ONG SOS Mediterranee denuncia que s’ha vist “forçada” a retirar l’embarcació que ha salvat unes 30.000 persones

Les ONGs SOS Mediterranee i Metges sense Fronteres han denunciat que s’han vist “forçades” a aturar les operacions del vaixell de salvament Aquarius. “Després d’atacs constants a l’Aquarius, aquesta decisió ha sigut necessària per permetre un retorn ràpid i sostenible de la missió de recerca i rescat al Mediterrani central”, afirma el comunicat emès dijous a la nit per SOS Mediterranee.

Malgrat retirar l’embarcació que ha salvat unes 30.000 persones en gairebé tres anys, l’ONG ha assegurat que “continua compromesa” amb la missió de salvament i que “s’està preparant” per reprendre les operacions de rescat “a principis del 2019”. Itàlia va immobilitzar l’Aquarius a finals de novembre per decisió de les autoritats judicials.

“Posar fi a les operacions del vaixell Aquarius ha sigut una decisió extremadament difícil, però que permetrà als nostres equips reprendre el treball de recerca i rescat al més aviat possible”, ha dit Frédéric Penard, responsable d’operacions de l’ONG.

Itàlia i Malta es van negar aquest estiu a obrir els seus ports als 141 immigrants que anaven a bord del vaixell Aquarius, generant una forta polèmica a Europa sobre l’obligació dels estats a permetre el desembarcament en casos humanitaris. Finalment, l’Estat espanyol es va oferir voluntari per rebre l’embarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia