Societat

Arriba la Fira de l’Oli d’Espolla més sostenible

La mostra del 2019 fa una clara aposta per reduir al màxim els envasos plàstics

Tindrà uns 90 expositors

Reduir els envasos de plàstic per aconseguir una mostra més sostenible. Aquest és un dels objectius que pretén la 23a Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla, “la nostra aportació per conscienciar sobre l’impacte que els plàstics tenen sobre els ecosistemes, que és responsabilitat de tothom, tant de les administracions públiques com de la ciutadania”, exposa Carles Lagresa, alcalde d’Espolla: “Per això aquest any a la parada de l’Associació Cultural Espollenca, coorganitzadora de la fira, no es donaran gots de plàstic ni es vendran ampolles d’aigua, sinó que s’oferiran gots reutilitzables i retornables i se servirà aigua de garrafes. També recomanem que els visitants vinguin amb bosses per si es vol fer alguna compra.”

Tot i que la programació ja s’enceta avui a la tarda amb la presentació d’un llibre, i demà es fan propostes com ara una xerrada tècnica amb tast d’olis i el taller La cuina revolucionària, cuinem amb plantes silvestres! o l’obra teatral Al sud del Paral·lel, el gros de la festa arriba diumenge, quan els carrers de la vila s’omplen amb més de 90 expositors, dels quals 17 són trullaires i productors d’oli de la comarca i entre 8.000 i 10.000 visitants –l’any passat el pàrquing va quedar col·lapsat, per això s’ha ampliat–. “És la primera fira de l’any de la comarca i la gent té ganes de sortir a voltar i comprar o tastar l’anyada de l’oli nou de tots els trulls de la zona”, continua explicant l’alcalde, que també destaca la presència de visitants de bona part del Rosselló “són prop del 50% del total, a més de ser els més matiners”. Quant a novetats, destaca la introducció d’una gimcana per a la mainada, un tast de vins del Celler Cooperatiu d’Espolla i el photocall Oli en un Llum, on el públic de totes les edats podrà escollir la foto o el vídeo amb els quals vol interactuar per crear imatges sorprenents amb la llum. Es projectaran les imatges a la pantalla i el visitant es podrà situar al davant i fer-se fotos. Més propostes són l’actuació dels Castellers de Figueres o els Grallers d’Espolla, una caminada per conèixer dòlmens i preromànics de l’Albera, música en viu, inflables o la segona edició del Ball de l’Oli, que després de l’èxit de l’any passat tornarà a tancar la diada.

Dades d’interès

Dates: del 18 al 20 de gener (fira el 20 de gener pels carrers cèntrics).

Zona amb aparcament senyalitzat.

www.espolla.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia