Societat

Societat

El Parlament tramita la llei per a la igualtat i la no discriminació

El Parlament va donar ahir llum verd a tramitar la llei per a la igualtat i la no discriminació, promoguda pel govern, la tramitació de la qual va caure amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Ahir, totes les forces parlamentàries van avalar la tramitació del projecte de llei elaborat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies, encapçalat pel conseller Chakir el Homrani.

Aquesta llei té com a objectiu fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i la no discriminació per raó de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, origen racial o ètnic, sexe o orientació sexual o per qualsevol altra condició social o personal. També cerca d’erradicar el racisme i qualsevol forma de persecució per motius religiosos, la xenofòbia, l’homofòbia, i qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.

La iniciativa ha arribat a aquest primer debat en el ple sense esmenes de retorn, de manera que una vegada efectuat el corresponent debat continuarà la seva tramitació en comissió i ponència abans de tornar a l’hemicicle perquè es facin el debat i la votació final.

Els grups de l’oposició, malgrat avalar la tramitació, van criticar la tasca elaborada pel govern, perquè consideren que el que es regula ja es recull en normes de rang superior com l’Estatut i la Constitució, segons va indicar Noemí de la Calle, de Cs, o bé per la tardança a portar el text a l’hemicicle, com va dir Marta Moreta, del PSC.

Susanna Segovia, per part dels comuns, va lamentar que el text “distribueix obligacions entre la ciutadania” però no insta la Generalitat a assumir les seves; Natàlia Sànchez (CUP) va lamentar que es tracti d’una norma “tan abstracta i poc concreta” que pot acabar sense tenir efectes pràctics, i Esperanza García (PP) va demanar que, a més de “sancions”, el text hauria de preveure “incentius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia