Societat

El tractament de l’autisme ja té un centre propi a Lloret

L’associació Pas a Pas ofereix un espai d’intervenció personalitzada i atén usuaris de la Selva i del Maresme

Una psicòloga i dos terapeutes donen pautes perquè puguin guanyar autonomia

L’associació Pas a Pas de Lloret de Mar disposa des del febrer d’un centre propi al barri del Rieral. Una psicòloga i dos terapeutes atenen catorze usuaris amb trastorn de l’espectre autista (TEA) d’entre dos anys i mig i 24 anys, detalla la psicòloga del centre, Neus Utges.

En els seus primers mesos de vida, Pas a Pas havia estat en un espai cedit del centre cívic del Rieral, però ara ha guanyat autonomia i espais. Una entrevista inicial amb la família permet fer l’avaluació de l’usuari. Utges indica que solen fer dues sessions a la setmana per tal que, al final de l’atenció, “[els usuaris] millorin la qualitat de vida i tinguin més autonomia i més relació amb l’entorn”.

La presidenta de l’associació és Eva Palau, mare d’una noia amb autisme. “No volem guanyar-hi res, volem que l’activitat [del centre] s’autofinanci”, explica. Les famílies paguen “preus assequibles” pels serveis que reben. El suport de l’Ajuntament ha permès disposar de més mitjans, i la col·laboració de l’empresa GBI ha permès disposar de mobiliari i material, detalla Palau.

L’entitat obre cada tarda. Des que l’han posat en funcionament, els responsables de Pas a Pas reben, com a mínim, una trucada a la setmana de sol·licitud d’informació. “L’objectiu és que sigui un centre d’intervenció i treballar amb metodologies específiques per a autisme”, explica Palau, que valora la bona acollida de veïns i entitats. Per exemple, una cursa solidària dels alumnes de l’institut Coll i Rodés va permetre recollir més de 2.000 euros per a l’associació, el dia 7.

Cobrir un buit

Pas a Pas és una entitat sense ànim de lucre nascuda a finals del 2017. Ajuda les famílies de Lloret i rodalia que reben la notícia que el seu fill o filla té TEA. Intenta pal·liar els pocs recursos –diuen– de l’administració. Té una cinquantena d’associats i vol omplir el buit detectat entre Arenys de Mar (Maresme) i Girona.

LA XIFRA

14
usuaris
té l’associació Pas a Pas de Lloret de Mar. La majoria tenen entre 7 i 12 anys, afirma la presidenta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia