Educació

entitats

Una segona vida per als ordinadors que es llencen

L'institut Pla de l'Estany de Banyoles torna a recollir material informàtic en desús perquè, un cop reparat, el pugui aprofitar Càritas

La tercera edició d'Infosolidària s'acaba de posar en marxa. Nascuda el 2013, és una campanya de recollida de material informàtic a càrrec del cicle formatiu d'informàtica de l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles, amb el qual els alumnes practiquen el muntatge i la reparació d'aparells. Els nous ordinadors, però, no es queden al centre d'ensenyament, sinó que, després de buidar-ne el disc dur perquè no quedi rastre de l'usuari anterior, es donen a Càritas perquè els distribueixi entre els col·lectius que ajuda.

Infosolidària s'organitza cada dos anys. En la primera edició, empreses i particulars van donar 200 aparells, una xifra que en la del 2015 va pujar a 247. “Estarem satisfets si ho igualem”, va dir ahir el professor Joan Coll, un dels impulsors de la iniciativa. No tots els ordinadors es poden salvar, però la quantitat dels que aconsegueixen tenir una segona vida és molt notable: l'últim cop en van fer reviure setanta. Aquest curs hi ha 21 alumnes implicats en el projecte, dirigits per tres professors i un coordinador, Daniel Villanueva.

El material es pot lliurar fins a final de març a l'institut mateix, a la deixalleria comarcal, al centre cívic Banyoles, a Càritas de Banyoles i Girona i en una sèrie d'establiments col·laboradors del Pla de l'Estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.