Societat

El restaurant barceloní Disfrutar, novè millor del món

El restaurant Tickets passa del lloc 32 al 20 a la llista de la revista ‘Restaurant’

El número 1 d’aquesta edició el francès Mirazur, seguit pel Noma de Copenhaguen i l’Asador Etxebarri

El restaurant barceloní Disfrutar ha entrat al top ten dels millors restaurants del món en la novena posició la llista dels 50 millors establiments gastronòmics de la revista Restaurant. Els guardons s’han entregat a Singapur en una gala que ha coronat com a millor restaurant del món al francès Mirazur a Menton, seguit pels restaurants Noma de Copenhaguen i l’Asador Etxebarri a Atxondo al País Basc. El Tickets, d’Albert Adrià, ha passat de la posició 32 a la 20.

El Disfrutar, dels deixebles del Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, va ocupar l’any passat la 18a posició i ha escalat fins a la novena posició. El també barceloní Tickets, del xef Albert Adrià, ha passat d’ocupar de la posició 32 a la 20.

Mantenint la línia d’altres edicions, l’organització ja va revelar anteriorment quins eren els restaurants que se situen entre el 51 i el 120 dels millors del món. En aquest tram entra el barceloní Enigma, també d’Albert Adrià. El restaurant, que el xef va crear imaginant-se com seria el Bulli actualment, ha passar del número 95 de la llista al 82.

La gran novetat d’aquesta edició ha estat introducció de la llista The Best of the Best, en reconeixement a la trajectòria i excel·lència dels noms que han encapçalat la llista alguna vegada. Ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els altres número 1 apareixeran més al rànquing dels 50. Ara passen a formar part d’aquest nou estadi, del Hollywood culinari.

El Celler de Can Roca ha estat dues vegades número 1 del món, ha estat vuit anys al pòdium i ha aparegut deu anys entre els cinc primers llocs de la llista. Per al xef Joan Roca aquesta distinció suposa que “el somni no s’acaba” i permet “democratitzar l’èxit” que El Celler ha viscut –i viu- perquè farà regenerar la llista dels 50 millors i posar en valor “l’excel·lència per damunt de la competitivitat i agressivitat” que marcava edicions anteriors.

La nova distinció per a aquells que ja han estat número 1 no és l’únic canvi que introdueix el The World’s 50 Best Restaurants aquest 2019. Tradicionalment a la llista hi apareixien 100 noms, dels quals els 50 primers s’anunciaven durant la gala. Ara, però, per primer cop, al rànquing s’hi sumen vint posicions més (i en total, la llista passa a ser de 120 restaurants).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia