Societat

‘Supercatedral’ a les Cols

Sant Magí s’emociona amb el primer 5 de 9 de l’any d’una Colla Jove en estat de gràcia. Als Xiquets els supera la por escènica, Sant Pere i Sant Pau carrega el 2 de 8 i el Serrallo estrena el 2 de 7

Sant Magí és una diada severa. La plaça de les Cols té una mística especial i la incomoditat que l’únic espai pla i útil és tan reduït que l’han de compartir totes les colles, en un exercici de rotació molt disciplinat que no trenca el ritme de l’actuació i que diu molt de la cultura castellera tarragonina. A més, la primera gralla sona a les dotze en punt, moment a partir del qual la plaça dicta sentència...

En aquest marc, la Colla Jove va donar un sonor cop de puny sobre la taula amb el seu primer 5 de 9 de la temporada. La supercatedral va ascendir vertiginosament i es va descarregar amb les cinc columnes repel·lint el foc a discreció que rebia des de diversos flancs. Atenció a la dada: la segona aleta es va marcar a 1’08” (des que sonen gralles), un rècord que val or per a un tronc de joc posicional més que de resistència.

La Jove havia obert amb un 9 de 8 perfectament apamat i que, amb els seus 57 castellers de tronc molt ben coordinats, es converteix en el seu (gran) castell teloner ideal. Va rematar la sèrie amb un 3 de 9 descarregat al crit d’“un pis més” i es va acomiadar amb el pilar de 7, que al Catllar (dissabte) es podria emmanillar. El 3 de 10? Serà per Sant Fèlix.

Por escènica

Els Xiquets de Tarragona havien preparat la diada a consciència. La colla no està preparada per aspirar a gamma extra, però sí als castells de nou pisos.

Mentalment, però, la por escènica va tornar a devorar els matalassers, que van saldar les tres primeres rondes amb un intent desmuntat de 3 de 9 i dos més de 5 de 8. En tots els casos, els troncs es van mostrar tous i sense cap convicció. Els Xiquets van sortir de plaça amb el 4 de 8 i el 3 de 8 i cares molt llargues. Ara és quan la camisa més s’ha d’arrapar al cos.

Així, la segona millor actuació la van firmar els castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van estar a punt de descarregar el seu primer 2 de 8 de l’any. El folre, però, es va ensorrar en l’últim sospir: sortien els quints!

La colla dels dos sants va arrodonir el triplet amb un segur 3 de 8, al segon intent, i el 4 de 8. Qui l’ha vist i qui la veu, aquesta colla!

Els Xiquets del Serrallo, al seu torn, van aconseguir l’objectiu fixat en forma d’un 2 de 7 amb l’enxaneta, una nena veneçolana que ha arribat a Catalunya aquest estiu, coronant i descarregant el castell després d’haver-se fet enrere fins a dues vegades. D’això, se’n diu ser valenta.

DIADA DE SANT MAGÍ TARRAGONA, PLAÇA DE LES COLS

Vella dels Xiquets de Valls: 9/8, 5/9f, 3/9f, P/7f Sant Pere i Sant Pau: 2/8f(c), id3/8, 3/8, 4/8, 2P/5 Xiquets de Tarragona: id3/9f, id5/8, id5/8, 4/8, 3/8, P/5 Xiquets del Serrallo: 5/7, 4/7a, 2/7, 2P/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia