Societat

Recreació de fets històrics a Empuriabrava

La platja petita va ser l’escenari del desembarcament marítim de Jaume I

La platja petita d’Empuriabrava es va traslladar ahir dissabte per unes hores a l’època medieval amb la recreació històrica d’un desembarcament marítim de les tropes del rei Jaume I el Conqueridor per aturar la rebel·lió del comte d’Empúries Hug V. L’escenificació feia referència a un dels períodes d’enemistat que van existir entre el comte i el rei Jaume.

Una desena d’entitats, Alma Cubrae, Grup Cavallista de Castelló d’Empúries, Arquers del Comtat, Cort d’Empúries, Despertaferro, Les Bugaderes, Acers Trempats, Arc Sant Celoni i Mittentis Sagittam, i més d’una seixanta persones s’havien mobilitzat per recrear aquest episodi. La proposta familiar i gratuïta a la platja era una activitat prèvia al gruix de la programació de la XXIX edició de Terra de Trobadors, l’esdeveniment que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre a Castelló d’Empúries.

Durant aquests tres dies el poble programarà enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques –teatre, música, circ o dansa, entre d’altres– així com recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències, entre altres propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia