Societat

La cultura japonesa envaeix dos dies Sant Joan les Fonts

Ha estat el principal argument de la Fira Internacional de la Bruixeria, que ha estat un èxit de públic

A part del mercat de productes de bruixeria, s’han celebrat una trentena d’activitats

La cultura japonesa ha estat la gran protagonista de la Fira Internacional de la Bruixeria de Sant Joan les Fonts, celebrada durant tot el cap de setmana passat. I la relació no és forçada, si es té en compte, tal com van remarcar els promotors de la fira, que en la introspecció, la concentració, la connexió amb tot el que envolta els humans és una constant en aquesta cultura oriental.

Així, durant dos dies, els visitants de la fira han pogut veure demostracions d’Aikido i sabre japonès a càrrec de l’escola Munen Mushin, demostracions també de Kenpo Kai, que és una altra art marcial tradicional, a càrrec de Club Kenpo Kai d’Euskal Herria i fer treball amb els arquetips i meditació amb la figura del samurai, a càrrec d’Eva Espai Vital de Torredembarra.

Hi ha hagut un vessant més divulgatiu amb diferents xerrades, que s’han dut a terme al castell Estada Juvinyà, una sobre cal·ligrafia japonesa, a càrrec de Kiyo (Satomi Tanaka); una sota el títol Una catalana al Japó, a càrrec d’Anna Casals, i una altra amb el lema Recorregut pels 88 temples del Japó, a càrrec de Yasumasa Takahashi. Al mateix espai de l’Estada Juvinyà, s’ha exposat una armadura de samurai autèntica, que és propietat del fons del Museu de la Garrotxa d’Olot. En el vessant més lúdic, hi ha hagut espectacles ambientals al Japó com ara el d’Els fills de Drako, a càrrec de Drakonia Produccions i, a més, tothom qui ha volgut ha pogut demanar que una experta en escriptura japonesa li transcrivís el nom.

Com en les altres edicions, la part central de la Fira de la Bruixeria han estat les parades muntades a l’espai verd que hi ha entre la zona esportiva de Sant Joan les Fonts i el polígon industrial amb tarotistes, venedors d’ungüents, herbes remeieres, amulets, roba, etc. A més, repartits entre el parc de les Coromines i el clot de l’Infern, s’han dut a terme un munt d’activitats: rituals, com per exemple el celebrat ahir a l’hora d’obrir la fira per recarregar els participants d’energia positiva a càrrec de Sandra Bartrina del centre Icatna de la Garrotxa, tallers, acrobàcies, demostracions, els balls de bruixes, espectacles familiars, tambors, circuit d’aventura...

Un espectacle de percussió dels Dum Dum Dum i un ritual de tancament de la fira a càrrec d’Imma del Destí. La catorzena edició de la fira es va tancar amb un important èxit de públic.

LES XIFRES

2
dies
ha durat aquesta manifestació firal dedicada a tot allò que envolta el món de les bruixes i els bruixots.
35
propostes
festives, lúdiques, culturals i formatives s’han dut a terme durant tot el cap de setmana.
14
edicions
s’han celebrat de la Fira Internacional de la Bruixeria de Sant Joan, una de les pioneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia