Salut

A Figueres detecten el grau d’asma amb una nova prova

Fa tres mesos que la prova de l’esput induït es fa a l’hospital comarcal i no cal anar a Barcelona

La unitat de pneumologia de l’hospital de Figueres du a terme des de fa tres mesos la prova diagnòstica d’esput induït a pacients amb asma greu, la qual cosa permet saber amb exactitud de quin tipus es tracta. Això ajuda a orientar millor el tractament i personalitzar-lo en funció de cada malalt. Es tracta d’una prova que fins ara només es feia en centres hospitalaris de Barcelona.

Per dur a terme aquesta tècnica, que dura una hora aproximadament, el pacient ha d’inhalar una substància que facilita l’obtenció d’una mostra d’esput procedent de la via aèria central, és a dir, que afavoreix que la persona expectori la mucositat que ve directament del pulmó.

La mostra obtinguda es processa al servei d’anatomia patològica del centre i al cap de 48 hores es disposa del resultat, que concreta quin tipus d’inflamació té el pacient i quina és la gravetat de l’asma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia