Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Pluja, neu i vent a partir de migdia

Aquest divendres creuarà el país una pertorbació que a la tarda deixarà precipitació generalitzada

La temperatura serà similar o lleugerament més alta

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest divendres creuarà el país una pertorbació que deixarà precipitació generalitzada a partir de migdia, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

La nuvolositat augmentarà ràpidament de matinada d’oest a est i de sud a nord i a partir de mig matí el cel quedarà molt ennuvolat o cobert arreu del territori. No obstant això, la nuvolositat es mantindrà menys compacta a l’extrem nord-est i a darrera hora del dia s’obriran algunes clarianes al terç sud del país.

Fins al migdia s’espera precipitació dispersa fins a migdia, però concentrada al terç nord i litoral i prelitoral, que a partir de la tarda ja serà generalitzada. Serà d’intensitat entre feble i moderada en general, però és possible que cap al vespre sigui localment intensa punts al litoral i prelitoral, on podrà anar acompanyada de tempesta i algun gra de calamarsa. Acumularà quantitats de precipitació poc abundants en conjunt i puntualment abundants a punts del litoral, Pirineu i Prepirineu, per bé que a punts del vessant sud de la serralada no es descarta que localment siguin molt abundants. La cota de neu al matí rondarà els 1.200 metres al Pirineu i els 1.600 metres a la resta del país. Al final del dia se situarà entorn dels 2.100 metres arreu.

A partir de migdia, també es reforçarà el vent. Bufarà de component sud entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns de molt forts als cims del Pirineu i Prepirineu, i a partir de la tarda també al litoral, prelitoral i a l’interior del quadrant nord-est.

La temperatura serà similar o lleugerament més alta. La mínima oscil·larà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, 0 i 5 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, 2 i 7 ºC al prelitoral i al litoral nord, i 5 i 10 ºC a la resta del litoral. La màxima es mourà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu, entre 9 i 14 ºC a la depressió Central i entre 10 i 15 ºC a la resta del territori.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia