Societat

El TS considera delicte les trucades perdudes a víctimes de violència de gènere si l’agressor té prohibit comunicar-s’hi

Apunta que “el simple fet de telefonar” és “un acte consumat de comunicació i un atac a la persona a protegir”

El Tribunal Suprem considera que telefonar a una víctima de violència de gènere per part d’una persona que té prohibit comunicar’s-hi, encara que no li agafi la trucada, constitueix un delicte de trencament de condemna. La Sala Penal apunta que “el simple fet de telefonar” és “un acte consumat de comunicació i un atac a la persona a protegir”. Per aquest motiu conclou que encara que la víctima no agafi el telèfon “el delicte quedarà consumat”. La sala ha desestimat el recurs de cassació plantejat per un home condemnat a un any de presó per un delicte continuat de trencament de condemna amb l’agreujant de reincidència, després d’haver telefonat a la seva exparella malgrat tenir en vigor una prohibició de comunicar-se amb ella. L’Audiència Provincial de Las Palmas ha confirmat aquesta condemna imposada per un jutjat de Puerto de Rosario.

La Sala afirma que una trucada perduda “suposa un atac a la seguretat i a la tranquil·litat de la persona a la que es pretén protegir” que s’aprecia “des del moment en que és conscient de l’existència de la trucada efectuada per aquella altra persona a la que s’ha imposat una prohibició de comunicació”.

En el cas estudiat l’home havia estat condemnat el setembre del 2016 per un delicte de lesions en l’àmbit de violència de gènere a 9 mesos de presó, 2 anys de privació del dret a la tinència d’armes i 2 anys de prohibició de comunicar-se i acostar-se a la víctima; el gener del 2017, a una multa per un delicte d’impagament de pensions i el juny del 2016 a deu mesos de presó per un delicte de trencament de condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia