Societat

societat

La dieta mediterrània no beneficia tothom de la mateixa manera

La variabilitat genètica influeix en la forma com l’organisme dels humans aprofita els potencials beneficis de la dieta mediterrània. Ho posa en relleu un estudi encapçalat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) després d’administrar a un grup de persones en alt risc de tenir una malaltia coronària un antioxidant natural present a diversos aliments de la dieta mediterrània i analitzar com la genètica dels participants influïa en la seva capacitat per treure’n el màxim profit.

L’estudi es va centrar en el tirosol, un compost orgànic que està present de forma natural en l’oli d’oliva, el vi o la cervesa, i té una capacitat antioxidant limitada. En ser ingerida, però, es transforma en l’organisme en hidroxitirosol, amb un potent efecte antioxidant. De totes maneres, l’estudi demostra que no tothom se’n beneficia de la mateixa manera. En un de cada tres participants, no s’observaven els efectes beneficiosos esperats, donat que el seu organisme i metabolisme, per una mutació genètica, no eren prou eficients en aquest procés i no en treien gairebé profit.

“Sempre s’ha explicat que una copa de vi o dues cullerades d’oli d’oliva són recomanables per a la salut cardiovascular, però no són igual de beneficioses per a tothom”, explica Anna Boronat, investigadora del grup de recerca de Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l’IMIM i primera signant de l’estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia