Salut

El Govern avisa que encara “no hem arribat al pic de contagis”

El director de Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simon, insisteix que s’està “molt a prop” del pic de contagis a l’Estat

Salut posa en marxa l’hospital temporal Fira Salut “amb 300 llits addicionals ampliables fins a 2.000”

“Les nostres previsions ens indiquen que encara no hem arribat al pic de contagis. En els propers dies seguiran augmentant molt els casos i, per això, ens preparem. Ampliem la capacitat hospitalària perquè passat el pic de contagis el sistema sanitari seguirà molt tensionat”. Així de contundent s’ha expressat la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la compareixença d’aquest dissabte sobre les últimes dades de la pandèmia a Catalunya.

El director de Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simon, per la seva part, ha insistit, uns minuts abans, que s’està “molt a prop” del pic de contagis per coronavirus a l’Estat. I dit això, també ha indicat que la saturació de les UCI va “amb retard” i podria arribar a finals de la propera setmana o inicis de la següent.

En aquest sentit, ha instat a fer “esforços extra” per controlar la transmissió i evitar que hi hagi més pacients ingressats. Més encara tenint en compte que hi ha diverses autonomies que estan “al límit” de la seva capacitat d’UCI i d’altres “es van apropant progressivament”.

Més enllà de l’anàlisi estatal, ha concretat que en algunes zones poden estar “superant” el pic de la corba de contagis però ha afirmat que cal ser “cauts” perquè es tracta de dades preliminars.

Davant aquesta situació, Alba Vergés ha anunciat que el Govern habilitarà a la Fira de Barcelona un “hospital temporal” per a malalts amb coronavirus. Inicialment acollirà 300 llits, però l’objectiu és que les places puguin ser ampliables fins a les 2.000. Un total de 600 professionals sanitaris treballaran a Fira Salut sota les ordres directes d’un equip del departament.

A més, la portaveu Meritxell Budó ha explicat que aquesta tarda arribarà a Barcelona un avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates, “fruit de la col·laboració amb la comunitat xinesa de Catalunya”.

En aquesta línia, Vergés també ha apuntat que han arribat a Catalunya 25.000 testos ràpids per detectar el coronavirus. Segons la consellera, els professionals sanitaris i els usuaris de les residències seran els qui tindran prioritat a l’hora de fer-los servir.

“Tot allò que arriba ho posem a disposició amb l’estratègia de vetllar per la protecció dels professionals i la seguretat dels pacients i les persones més vulnerables”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia