Salut

Centres de recerca impulsen una desena de campanyes de micromecenatge en suport a la investigació en covid-19

El diners han de servir per finançar investigacions però també n’hi ha per a l’atenció assistencial

Els centres de recerca catalans han posat en marxa una desena d’iniciatives de micromecenatge en suport a la investigació en covid-19. Alguns exemples són la iniciativa #JoEmCorono, de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que recapta diners per als equips mèdics i de recerca dels centres, focalitzada en l’assaig clínic liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà per frenar la transmissió del virus. L’entitat Amics de l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han posat en funcionament la iniciativa #FrenaLaCovid19, per rebre donacions per a la millora de l’atenció a pacients, els equips de recerca i l’adquisició de recursos sanitaris.

Altres campanyes de micromecenatge en col·laboració de centres de recerca CERCA i grans hospitals són les promogudes per l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital de Sant Pau, així com l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l’Hospital Clínic de Barcelona. En el primer cas es capten donacions directes per cobrir les necessitats assistencials més urgents i finançar projectes de recerca, mentre que la segona és una campanya d’arrodoniment de compres a establiments BonÀrea per finançar projectes sobre coronavirus dels equips de recerca.

De la seva banda, el Vall d’Hebron Institut de Recerca ha impulsat la campanya #AjudemElsHerois per a la recerca contra el coronavirus. Aquest institut és també beneficiari de la campanya de recaptació de fons #Somosuno, endegada en col·laboració amb ’influencers’. L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) n’ha iniciat una altra per recaptar fons per donar suport econòmic als equips assistencials i de recerca biomèdica del propi centre, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i Universitat de Barcelona-Campus Bellvitge.

L’IrsiCaixa també ha iniciar una recaptació a partir de l’arrodoniment solidari als supermercats Bon Preu i Esclat. L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL) recull donatius de particulars o empreses per finançar projectes científics, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB) porta a terme una acció de suport financer per doanr suport als quatre projectes en marxa i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta està portant a terme la campanya #Aplanemlacorba per recaptar fons per sufragar la realització de proves diagnòstiques de covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia