Societat

Una setmana de solidaritat

Òmnium, ECAS i Coop57 impulsen una recaptació de fons per l’emergència social, agreujada per l’actual crisi sanitària

Els diners es destinaran a projectes contra la pobresa, l’atur, la infància en risc i la falta d’habitatge

Tot i el daltabaix, Sandra se sent “afortunada”. Ella, el seu marit i la seva filla d’11 anys viuen a Terrassa, i la crisi sanitària els ha deixat “un caos”, amb necessitats econòmiques i psicològiques bàsiques. El marit, que tenia feina en mudances, està de baixa perquè el van atropellar; a ella se li va acabar la feina d’un pla d’ocupació, i Yorami tenia beques menjador i altres activitats. “A ningú li agrada demanar, però l’ajuda que estem rebent és molt important, és un respir i sents que algú es recorda de tu”, confessa.

Per ajudar famílies com la de la Sandra, atesa per la Fundació Maria Auxiliadora, i persones en risc, Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 van impulsar ahir una marató solidària d’una setmana per recaptar fons per fer front a l’emergència social agreujada per la crisi de la Covid-19. Les tres entitats detallen, en un comunicat, que els fons recollits es destinaran a projectes socials relacionats amb quatre eixos: la pobresa cronificada i l’exclusió agreujada per l’atur; la infància en risc i sense accés a l’educació; la falta d’una llar digna i l’emergència alimentària i les necessitats bàsiques.

A través d’un vídeo, titulat Plou sobre mullat, les entitats conviden la ciutadania a realitzar les seves donacions, fins dijous vinent, que es canalitzen en el web del projecte Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats , que Òmnium, ECAS i Coop57 van crear el 2016 per revertir “la crisi social i la cronificació de les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social a Catalunya”, donant suport a iniciatives, com és el cas de dones migrades unides en la cooperativa de treball Mujeres Pa’lante o l’Escudella Solidària, a Girona. Les donacions també es poden fer a través del telèfon 93 131 17 71.

“La pandèmia ha agreujat la situació de vulnerabilitat i pobresa que ja existia al nostre país”, afirma el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Des de la junta directiva d’ECAS, Teresa Crespo destaca:“Volem aconseguir una societat més justa. Tota la població ha de poder gaudir dels drets a l’alimentació, a l’habitatge, a la salut, a la feina i a l’educació”. David Fernàndez, de Coop57, recorda que “abans de la Covid-19 només un 45% de la societat catalana vivia sota patrons de plena integració social; un 35%, en una precarietat a perpetuïtat, i un 20% tenia escenaris d’exclusió social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia