Salut

Trilla creu que “ball de xifres a aquestes altures de la pandèmia resulta difícil d’entendre”

El cap d’epidemiologia del Clínic creu que es reunificarà la regió sanitària de Barcelona

Assegura que el brot de Lleida “s’ha detectat a temps”

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat sobre el canvi en el recompte de morts per part de l’Estat, que espera que sigui l’últim, i ha constatat que “el ball de xifres a aquestes altures de la pandèmia resulta difícil d’entendre”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afegit que espera que aquesta sigui la “darrere depuració” i “tot sigui més sòlid i fàcil d’interpretar” a partir d’ara.

Trilla confia que s’acabarà reunificant la regió metropolitana de Barcelona , perquè “la situació epidemiològica ho permet i ja hi ha una mobilitat important per feina”. “Espero que s’escolti aquesta petició i tornem a la situació d’una única regió sanitària”, ha dit. Sobre l’augment de casos detectat a Lleida, Trilla ha remarcat que el brot “s’ha detectat a temps”, i també confia que es controli i que aquest retard sigui “transitori” a l’hora de canviar de fase.

Trilla ha remarcat que les dades a les tres àrees de la regió metropolitana són epidemiològicament bones sense massa diferències. Això, al seu parer, sumat a la mobilitat laboral que ja es produeix, justifica plantejar la reunificació de tota la zona.

Pel que fa al cas de Lleida, que de moment no passarà a fase 2, el cap d’Epidemiologia del Clínic ha indicat que és important detectar aquests brots perquè significa que s’estan trobant casos nous i això fa pensar que pot haver una “petita cadena de transmissió”. Trilla ha subratllat que els escorxadors i determinades plantes de processament de carn poden ser “focus de transmissió relativament importants” perquè hi treballa gent i ho fa en fred.

“S’ha detectat a temps, esperem que es controli. Si veiem que no augmenta el nombre de contagis jo crec que serà un petit retard que és raonable i esperem que puguin passar a fase 2 com més aviat millor”, ha dit, tot remarcant que els casos tenen un cert lligam per com es desplacen a treballar i també alguna relació familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia