Societat

Cobles itinerants, avui a l’aplec de Banyoles

L’aplec de la sardana de Banyoles, organitzat pel Foment, es celebra avui amb el títol d’Aplec en desconfinament i amb un programa molt condicionat per la Covid-19. El més rellevant és que les dues cobles participants (Principal de Porqueres i Bisbal Jove) no tocaran a la vora de l’estany, sinó que repartiran les seves actuacions pels barris. El públic podrà seguir les orquestres a peu o en bicicleta.

La ruta començarà a les 18.30 a la plaça dels Jurats (en el cas de la Principal de Porqueres) i davant de l’oficina de turisme de l’estany (Bisbal Jove) i després de fer parada en diverses places, s’acabarà a la plaça Major, on es ballaran unes sardanes dedicades al 50è aniversari de la mort de Josep Saderra i al 150è aniversari del naixement de Josep Vicens, Xaxu. Per tal de mantenir les distàncies de seguretat sanitària, els balladors no es podran tocar i estaran units per unes cintes que proporcionaran els organitzadors.

El programa, però, començarà a la una del migdia amb una sardana vermut especial. Sonarà Bell Penedès, de Josep Saderra, a través de Ràdio Banyoles. La ballada que la gent faci a casa seva es podrà transmetre per l’Instagram Live @elfomentdebanyoles i @collesdebanyoles. A continuació, i fins a l’inici de les actuacions itinerants de les cobles, Ràdio Banyoles anirà emetent sardanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia