Societat

Enquesta a les cuidadores de la Garrotxa

La majoria de les que atenen persones dependents hi tenen una relació afectiva

La majoria de les persones que cuiden gent dependent a casa seva a la Garrotxa hi estan vinculades des del punt de vista afectiu, segons els resultats d’una enquesta feta les últimes setmanes pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG), i que es van donar a conèixer ahir. De les 635 cuidadores que han estat consultades, un 66% mantenen aquesta relació amb la persona dependent.

Les professionals

Tan sols 183 (un 29%) són cuidadores que a priori no hi tenen un vincle emotiu i que cobren per la seva feina. Quant al temps de dedicació, les primeres es divideixen pràcticament a parts iguals entre les que són cuidadores al llarg de les 24 hores i les que ho són de manera puntual. Entre les que cobren, 87 van explicar que treballen amb la persona dependent les 24 hores del dia i 95, durant unes hores i prou. En molts casos –expliquen al CASG– les cuidadores professionals estan inscrites al Servei d’Ajuda a Domicili del mateix consorci. La majoria d’aquest col·lectiu (88%) són de nacionalitat espanyola. D’entre el 12% restant, destaquen les cuidadores amb nacionalitat hondurenya.

Les i els dependents

La consulta ha inclòs també un cens de les persones dependents a la comarca que viuen al seu domicili. De les 648 localitzades, un 66% són dones. L’enquesta forma part del projecte Cuidem les cuidadores, que el CASG ha iniciat arran de la crisi de la Covid-19 per conèixer la realitat del col·lectiu de cuidadores, detectar-ne les necessitats i donar-los suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.