Educació

Acaba sense acord la conciliació entre UB i personal docent i investigador

Reclamen cobrar els salaris d'acord amb el que estableix l'EPIF

L’acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) entre la Universitat de Barcelona (UB) i el personal docent i investigador ha acabat sense acord, segons ha informat CCOO. Els treballadors reclamen el cobrament de salaris segons el que estableix l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF).

La secció sindical a la UB va interposar una denúncia de conflicte col·lectiu contra aquesta universitat a causa dels impagaments i la demanda ha motivat l’acte de conciliació d’aquest divendres, que ha finalitzat sense acord.

El sindicat demandant ha concretat que la UB deu a el personal docent i investigador els increments oficials de l’entrada en vigor de l’EPIF al març de 2019 i que significa el 0,25% amb efectes des de juliol de 2019 i el 2% amb efectes de gener de 2020.

A més, segons la demanda, la UB també ha de pagar a docents i investigadors els corresponents triennis o increments salarials de personal de les administracions públiques a què té dret el personal docent i investigador, en estar inclòs en el I Conveni de personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes.

Segons el sindicat, la secció de CCOO-UB es va dirigir fa uns dies al vicerector de professorat per avançar en les peticions, abans de la celebració de l’acte de conciliació, però “no vam obtenir cap resposta”. Segons CCOO, això ja “era un símptoma que la conciliació no aniria bé”. L’advocat de la UB “s’ha presentat avui amb el mandat de no fer cap proposta”.
Sobre el Reial Decret 103/2019 de l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF) vigent des de març de 2019, CCOO ha recordat que en ell “es determinen els percentatges salarials aplicables al personal investigador prenent com a referència mínima la categoria de el Grup 1 de personal laboral del Conveni únic de personal laboral de l’Administració General de l’Estat”, que la UB “no aplica”.

Davant la falta d’acord, CCOO-UB ha anunciat que seguirà endavant amb la demanda de conflicte col·lectiu i ha recordat que segueix el seu curs la denúncia presentada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè la UB perllongui els contractes predoctorals al quart any, com fixa també l’EPIF, i no els rescindeixi en el tercer, com passa ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia