Societat

Impulsen un projecte d’horts urbans al barri de Sant Narcís

L’Ajuntament de Girona i diferents entitats i veïns han posat en marxa una xarxa d’horts urbans al barri de Sant Narcís. Es tracta del projecte Menja’t Sant Narcís, que té per objectiu fomentar la consciència social i ambiental. La iniciativa s’ha implantat com a prova pilot al carrer Roma, però està previst que s’estengui a més carrers.

El projecte té tres objectius: crear un espai de comunitat i cohesió social entre veïns, entitats, escoles i altres agents; rehabilitar espais públics enjardinats, parc i marges per donar-los un ús productiu i potenciar el turisme sostenible enfocat cap a la descoberta i la innovació, i dinamitzar el comerç i l’ocupació locals.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana i Yanes, valora aquest projecte d’horts urbans: “És un projecte de barri, que va néixer amb la voluntat de dinamitzar els carrers per així promoure també la dinamització econòmica dels comerços del barri i les relacions entre els veïns. Estem en una fase inicial i, amb la implicació directa dels veïns, les veïnes i les entitats del barri, el projecte anirà creixent cada vegada més i serà útil per a la seva dinamització.”

Al voltant de la iniciativa s’han programat diverses activitats per donar-la a conèixer. Menja’t Sant Narcís està gestionat pel Grup d’Acció i es fa amb el suport i el seguiment de l’Ajuntament de Girona i el Grup Motor. També disposa del compte d’Instagram @menjatsantnarcis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia