Salut

Aragonès acusa Sánchez de “defugir la feina que li toca” amb la proposta d’estat d’alarma per territoris

El vicepresident insta l’Estat a prioritzar l’allargament dels ERTO i la prestació per cura de fills en quarantena

Reclama que els fons europeus per a la Covid es reparteixin amb criteris no polítics o partidistes per evitar que Catalunya surti perjudicada

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha acusat el govern espanyol de “defugir la feina que li toca” i “intentar traspassar la feina als altres” amb la proposta que va fer ahir el president Pedro Sánchez a les Comunitats Autònomes de declarar l’estat d’alarma per territoris per contenir rebrots.

Aragonès s’ha preguntat per què aquesta possibilitat es posa sobre la taula ara i no “a l’abril o al maig quan es demanava una gestió més propera i descentralitzada”. Més enllà d’això, el vicepresident ha criticat que Sánchez surti ara amb aquesta proposta quan la prioritat és allargar els ERTO més enllà del 30 de setembre i fixar una prestació per a la cura de fills en quarantena.

Pel que fa al repartiment de fons europeus, Aragonès, ha advertit que si els criteris que faci servir l’estat espanyol a l’hora de repartir el fons europeu contra la crisi de la Covid-19 són “polítics o partidistes” Catalunya “rebrà en el mal sentit de la paraula”. Per això, subratlla que cal crear una agència independent formada per les institucions del país i els agents econòmics per “pilotar la presentació de projectes” a Europa amb l’objectiu d’aconseguir captar 30.000 milions d’euros: “Si l’avaluació és independent, els aconseguirem perquè estem a punt i tenim les característiques i els actius per poder-ho fer”. Aragonès ha recordat que el Govern té a punt 20 projectes que es tradueixen en 145 actuacions per a la reactivació econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia