Societat

societat

L’AMB decretarà que Agbar retorni el que ha cobrat de més sense que calgui reclamar

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà un decret per requerir a Agbar que retorni els augments cobrats en la factura de l’aigua sense necessitat de reclamar, perquè hi ha usuaris que no tenen eines per fer-ho. El conflicte va sorgir quan aquests últims dies moltes llars de l’àrea de Barcelona han denunciat un increment molt substancial de l’import dels seus últims rebuts,

En declaracions a TV3, Colau va assegurar que la companyia “ho nega en públic, però ha reconegut el seu error en privat”. La responsable municipal creu que l’empresa té raó quan cobra més per un major consum durant el confinament, però va criticar que no s’hagi prorratejat aquest excés, fet que ha provocat un salt de tram en molts casos, amb penalitzacions de 100, 200 i 300 euros. L’alcaldessa ho va deslligar de la taxa de residus, sobre la qual va dir que “ha vingut per quedar-se”, perquè és una “obligació” establerta per la UE.

Per la seva banda, Agbar va tornar a negar ahir errors en la facturació de l’aigua dels últims mesos i va defensar que s’ha fet d’acord amb el que marca el reglament de l’AMB, que fixa la possibilitat de realitzar lectures estimades quan no és viable fer-ne una de real. Des de l’empresa asseguren que és precisament el reglament de l’AMB, ens que presideix l’alcaldessa Ada Colau, el que estableix com actuar en matèria de lectura de comptadors. L’import d’aquestes factures, a més, inclou la nova taxa de residus creada per l’Ajuntament, vinculada al consum d’aigua i que és de 8,5 euros per rebut per a una família de tres membres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia