Educació

Els hotels de Girona s’ofereixen a Ensenyament

Fan ofertes especials i per sota del preu de mercat d’entre 250 i 300 places en sales i salons perquè s’hi puguin fer “aules satèl·lit o comodins” en cas de necessitat

Els hotels ja van col·laborar amb Salut per allotjar-hi malalts i personal sanitari

Són l’Ibis Budget, el Palau, l’Europa, el Carlemany i el Ciutat de Girona

Entre 250 i 300 places en sales i salons de diferents mides i capacitats amb un preu de lloguer especial i per sota de mercat perquè s’hi puguin encabir grups d’estudiants en cas de necessitat. Aquesta és l’oferta que ahir va fer pública L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG), que posa a l’abast del Departament d’Ensenyament els espais de cinc dels seus hotels associats per si cal espai per encabir-hi alumnes de manera més o menys temporal si els centres d’ensenyament ho necessitessin, ja sigui perquè s’han de desinfectar espais o el que sigui. En un comunicat, l’associació va explicar ahir que havia ofert al departament els espais de cinc dels seus hotels “per poder ser utilitzats, en cas de necessitat, com a aules satèl·lit i/o comodí, d’aquells centres educatius que no puguin, en aplicació de l’actual normativa, iniciar amb normalitat aquest curs 2020/21, per falta d’espai”.Els cinc hotels que ofereixen els seus espais “de manera provisional i temporal” a un preu per sota del de mercat són l’Ibis Budget, el Ciutat de Girona, el Carlemany i l’Europa, a Girona, i l’hotel Palau, a Sarrià de Ter. Són establiments que disposen de més o menys espai –la mitjana és d’unes 20 places aproximadament, menys el Carlemany, que té més espai, i que estan situats sobretot a Girona i rodalia, ja que s’entén que és en aquesta ciutat on, a més d’haver-hi el nombre més gran de centres, també hi ha la Universitat i és on hi podria haver més demanda. “Amb cinc creiem que és suficient, i esperem que no siguin ni necessaris”, explicava el president de l’associació, Josep Carreras, que insistia que aquesta ha de ser una altra opció, a més de les que puguin oferir les administracions. “Volem que la gent sàpiga que som aquí i que hi hauria aquesta possibilitat”, explica el president d’un sector que ha resultat durament afectat per la davallada de les reserves turístiques aquest estiu. De fet, Carreras afegeix que de moment són cinc els hotels que han concretat l’oferta, i que això s’entén també perquè n’hi ha de tancats i molts altres que han decidit hibernar, és a dir, tancar durant la tardor i l’hivern. Un dels motius que els han esperonat a posar-se en contacte amb Ensenyament és també el fet que tots els propietaris d’aquests hotels tenen fills i també estan preocupats perquè no es torni a perdre un curs escolar i han decidit també d’alguna manera posar-hi el seu gra de sorra perquè, si més no, que no sigui per falta d’espais.

“Tal com ja es va fer en plena emergència sanitària, quan alguns hotels ja van allotjar tant malalts positius lleus com personal sanitari, en aquesta ocasió el sector turístic de la ciutat de Girona torna a oferir suport, tant a les autoritats com a les administracions públiques, així com a la societat gironina, oferint les instal·lacions d’aquests establiments al Departament d’Ensenyament”, afirmava ahir el president de l’associació, Josep Carreras. Així mateix, destacava que amb aquest oferiment busquen convertir-se en possible solució a situacions d’estrès que es puguin produir en alguns centres docents de la demarcació i que hauria de ser Ensenyament qui decidís, en cas necessari, quin ús en vol fer. “Que sàpiguen que tenen una alternativa en els hotels”, afegia el president de l’AHTRG.

Carreras, que ja s’ha reunit amb el director d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Josep Polanco, va recordar de totes maneres que, de la mateixa manera que els hotels no eren hospitals quan, fa uns mesos, van adaptar-se per acollir malalts lleus de Covid o personal sanitari que no podia anar a casa seva, tampoc ara són aules, però que en cas necessari es podrien adaptar.

L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG), fundada el 1977, està formada per un grup d’empreses, de restaurants i allotjaments de Girona i voltants.

LA XIFRA

250-300
Places
per a alumnes poden oferir els cinc hotels de Girona i Sarrià de Ter.

LES FRASES

El sector turístic de la ciutat de Girona torna a oferir suport, tant a les autoritats (...) com a la societat gironina
Que sàpiguen que tenen una alternativa en els hotels si és necessari
Jose
Josep Carreras
president de l’ahtrg


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia