Salut

Un laboratori nou usarà la llum per guarir infants

L’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) s’han aliat per crear un nou laboratori conjunt per investigar noves vies d’aplicació de la llum per millorar l’atenció mèdica neonatal i pediàtrica. Els investigadors de les dues entitats combinaran l’experiència en la recerca biomèdica i clínica en la cura dels nadons i infants amb l’expertesa en el desenvolupament i el maneig de les tecnologies fotòniques per generar noves tècniques d’aplicació de la llum que permetin crear eines de detecció i tractament de malalties que generen un especial patiment als afectats.

Per exemple, els investigadors Turgut Durduran (ICFO), Joan Sanchez i Marta Camprubí (IRSJD) tenen com a objectiu desenvolupar eines que permetran de fer un seguiment continu del cervell dels nadons que tenen una cardiopatia congènita. Cada any en neixen uns 400 només a Barcelona i el 40% necessiten una operació al cor durant el primer any de vida. En aquests casos, és important detectar problemes neurològics i anticipar-se per protegir el seu desenvolupament cerebral i permetre’ls arribar a l’edat adulta amb una bona qualitat de vida. L’estudi dels efectes de les convulsions al desenvolupament cerebral o de l’eficàcia dels fàrmacs per a la distròfia muscular són altres línies de recerca previstes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia