Salut

Europa és on més de pressa creixen els contagis

L’OMS alerta que “venen mesos durs”, després que ahir quasi s’arribés als 40 milions de contagis i 1,1 milions de morts al món. Des de l’inici de la pandèmia, un de cada tres malalts s’ha recuperat. Europa, amb més de 8 milions de casos, és on més de pressa s’expandeix el virus: de 130.000 a 160.000 al dia.

Bèlgica inicia el toc de queda nocturn i Milà el demana

El govern de Gal·les tem no poder contenir la segona onada del coronavirus, que “s’expandeix per tot arreu” del país, i que ja ha causat 1.700 morts. Ho intentarà a partir de divendres amb l’inici d’un confinament obligatori de dues setmanes i mitja. Tanquen bars, comerços i centres de secundària. Els contagis també continuen creixent a Bèlgica, on, des d’ahir, i amb una incidència de 747 casos diaris en 14 dies sobre 100.000 habitants, van començar a tancar restaurants i a aplicar el toc de queda nocturn. A Itàlia, aquesta última mesura també l’ha demanada al govern central la Llombardia, la regió de Milà, perquè entri en vigor a partir de dijous.

Navarra quedarà confinada perimetralment 15 dies

La presidenta del govern de Navarra, María Chivite, ha anunciat noves mesures davant les xifres “preocupants i molt altes” a la comunitat foral. “No volem comprometre el sistema sanitari”, va dir Chivite per justificar el confinament, que entrarà en vigor aquest divendres. Durant quinze dies es restringirà l’entrada i la sortida de la regió, excepte per obligacions laborals o serveis essencials i urgents. S’hauran de tancar també a les 9 de la nit bars, restaurants i establiments esportius i culturals. El transport urbà funcionarà a la meitat. “Es tracta de frenar tota l’activitat no imprescindible”, ha explicat la presidenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia