Societat

La població penitenciària a Catalunya disminueix un 6,3% entre el gener i el setembre de 2020 per la pandèmia

La reducció de la taxa s’ha vist condicionada per l’alliberament dels presos per evitar la propagació de la Covid-19

La població penitenciària a Catalunya va disminuir un 6,3% entre el gener i el setembre de 2020, mentre a la resta de l’Estat va caure un 5,1%, segons l’estudi anual d’Estadístiques penals (SPACE) del Consell d’Europa.

La reducció de la taxa es veu condicionada, majoritàriament, per l’alliberament de presos durant la primavera com a mesura de prevenció de la propagació de la Covid-19.

Després de Turquia, Catalunya és el territori europeu que ha excarcerat més reclusos per la pandèmia, concretament un 23%.

En general, s’ha produït una disminució global de la taxa de població penitenciària en la majoria de països europeus entre els mesos estudiats, de principis d’any a mitjans de setembre.

Els països que més reduïda han vist la població penitenciària han estat Montenegro (-21.1%), França (-13,4%), Bulgària (-12,5) o Itàlia (-10,8). La taxa s’ha mantingut estable a Bèlgica, Estònia o Hongria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia