Societat

L’arribada dels Tres Reis a Girona, només per televisió

TV Girona emetrà l’acte des d’un campament reial en un lloc secret

Els dies previs hi haurà bústies reials, amb patges si es pot, a tots els barris de la ciutat

Els Tres Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a Girona en un campament reial, situat en un lloc secret a causa de la pandèmia, i els nens podran seguir-ho a través de Televisió de Girona. Segons van explicar ahir el vicealcalde, Quim Ayats, i el presidents dels Manaies, Xavier Serra, l’acte començarà a les 8 del vespre, durarà uns 35 minuts i inclourà tot allò habitual: els balls de les figures de la ciutat, el discurs dels Reis, la rebuda de l’alcaldessa... Al final es demanarà a tots els nens que surtin al balcó amb el fanalet –als webs del consistori i dels Manaies n’hi ha de retallables– i cantin alhora la cançó dels Tres Reis. Tan bon punt acabi la cançó hi haurà “un petit espectacle de focs artificials” des de 7 punts de la ciutat.

Bústies per tot Girona

Tant Ayats com Serra van remarcar ahir que s’ha buscat la manera que la màgia dels Reis arribi a tots els barris. Per això, s’han creat 15 bústies reials (5 per cada rei) que recorreran els barris des del 28 de desembre fins al 5 de gener en uns horaris i ubicacions que es difondran en cartells a cada barri. Si la situació de la pandèmia ho permet, cada bústia estarà a cada barri custodiada per un patge. En aquest cas hi haurà un recorregut marcat i el patge estarà rere una tanca, ja que no es permetrà el contacte físic.

A més, del 2 al 5 de gener l’Estrella d’Orient s’il·luminarà a la Catedral.

Acció sorpresa el dia 5

També es va avançar que “al llarg del dia 5 passaran coses màgiques a tota la ciutat”; una acció secreta amb “un nombre d’impactes molt gran” que farà que “cap nen s’ho perdi”.

D’altra banda, es va agrair l’ajut a les escoles per repartir una carta personalitzada dels Reis a gairebé 6.000 escolars (de P3 a 4t de primària).

Els patges de Banyoles, avui en un web

R. ESTÉBAN

L’arribada i la presentació del seguici dels patges a Banyoles, que tindrà lloc aquest matí al monestir de Sant Esteve, no es podrà fer de manera presencial, sinó que només es podrà seguir pel web de Banyoles TV . Les visites de la mainada a l’Ambaixada Reial dels següents caps de setmana seran virtuals. L’Ajuntament explicarà aviat la manera com es realitzaran i com es podran fer arribar les cartes a Melcior, Gaspar i Baltasar, va anunciar ahir el regidor Miquel Cuenca.

Pel que fa a l’arribada de Ses Majestats el dia 5 de gener, els monarques i el consistori han acordat que, per garantir la seguretat de tots, es faci al camp de futbol nou, en cinc torns diferents, amb capacitat per a 500 persones cadascun, a partir del migdia. L’entrada serà gratuïta, però caldrà apuntar-se prèviament a www.cultura.banyoles.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia