Societat

L’Aran demana la limitació comarcal de la mobilitat

El Conselh Generau d’Aran ha sol·licitat al govern que es tingui en compte la singularitat de la Val per a les restriccions de mobilitat i la síndica n’ha reclamat un confinament comarcal i no municipal. També han demanat ajudes i recursos per pal·liar els efectes de les mesures adoptades els últims mesos.

Brot a la residència de Juneda amb 22 positius detectats

Fins a 22 postius es van detectar a la residència municipal de Juneda arran d’un cribratge massiu després de detectar un positiu d’una treballadora abans de Nadal. El brot afecta 15 dels 48 usuaris i 7 dels 50 treballadors. El centre s’ha dividit en tres zones per controlar i separar els usuaris.

Mestres de secundària volen que s’ajorni el retorn a l’aula

El sindicat de professors de secundària Aspec-SPS considera que cal ajornar dues setmanes l’obertura dels centres per precaució en espera que la situació remeti, ja que hi ha un “augment molt flagrant dels casos” de Covid-19, segons va explicar el seu portaveu. Consideren que l’obertura de les aules d’aquest dilluns és “una irresponsabilitat que posa en perill la salut de l’alumnat, del professorat i de la societat en general”. També han reclamat al Departament d’Educació “tots els mecanismes de prevenció” i seguretat en les oposicions de dissabte i que s’ajornin si es veu que no es poden garantir.

Avaluar si cal anar a escola quan viuen amb vulnerables

El Síndic de Greuges ha proposat a Educació que creï un comitè que valori el risc que suposaria l’escolarització presencial de l’alumnat que conviu amb progenitors, tutors legals o germans que tinguin una malaltia d’elevada complexitat o altres situacions de risc en cas de contraure la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia