Societat

la crònica

La Polifònica, nominada

Per al premi al millor espectacle en directe s’ha nominat, entre d’altres, ‘La dama que havia infantat el sol’, estrenada a la catedral de Girona al desembre

La Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català organitzen cada any els premis Josep Ansem Clavé del Cant Coral a Catalunya, amb l’objectiu de guardonar les millors produccions i els personatges més rellevants de l’any anterior. Els premis són de nominació popular i els atorga un jurat format per professionals vinculats al món coral i la cultura popular. Per al premi al millor espectacle en directe s’han nominat algunes produccions, entre les quals hi ha La dama que havia infantat el sol, estrenada a la catedral de Girona, dins del cicle de Nadal, a càrrec de la Capella Polifònica de Girona, la coral infantil GiroNins, els solistes Pau Riuró i Begoña Alberdi, i la imatge i locució del Grup Proscènium.

L’estrena va tenir lloc el dia 20 de desembre passat, en plena crisi per la pandèmia, que va obligar –entre altres mesures– a restringir la quantitat de públic que pretenia accedir-hi. Esperem que d’ara endavant, quan aquest mal moment hagi passat, se’n pugui fer una nova audició, amb el recinte catedralici ple de gom a gom. Ho va dirigir l’actual director de la Polifònica, Martí Ferrer i Bosch, membre de la junta d’Europa Cantat, entre altres dedicacions a projectes corals.

El recinte de la seu de Girona va ser un marc impressionant per a una actuació que era fonamentalment de cant, però seguint narracions que transportaven als fets evangèlics de l’Anunciació a Maria, i el naixement de l’Infant. Músiques escollides dels mestres Francesc Civil, Gounod, Martí Ferrer, Verdalet i Cervera. A remarcar la peça que donava nom a l’espectacle –La dama que havia infantat el sol–, que també era del recordat mestre Civil. Alguns moments van ser màgics entre aquell entorn, la diada escollida –prop de Nadal– i la veu de la Verge Maria, neta i pura, com la d’un àngel, acompanyant les melodies. La Capella Polifònica de Girona va ser fundada en el curs del 1957, composta en principi per nou membres masculins, i el mateix nombre de membres femenins, entre les veus més prominents del moment. Sota la batuta del mestre Viader –i els seus successors: Frederic Pujol, Jordi Bernardo, Marta Díez, Joan Asín, Martí Ferrer...–, ha participat en els esdeveniments corals més importants d’Europa i ha recorregut les principals catedrals del cant coral com ara Bruges, Innsbruck, Arezzo i Lucerna, entre moltes altres. Han passat més de seixanta anys, i la renovació de membres ha estat constant. Amb moments de glòria, i també d’altres de decaïment. Però des de fa un temps s’ha revifat amb entusiasme la coral, per l’activitat incessant del seu director, i la constància de l’actual presidenta, Natàlia Donato, i tota la junta. És convenient que Girona, i les seves institucions, donin suport a aquesta nova empenta. Per cert, si voleu, podeu votar en el següent enllaç:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia