Medi ambient

onada de calor

incendis

Restriccions tota la setmana d’accés i activitats al medi

Interior prorroga fins divendres les mesures als 275 municipis amb més risc per la situació de “màxima alerta”

El govern ha decidit prorrogar fins divendres les restriccions d’accés i activitats al medi natural en els 275 municipis de 20 comarques que registren més risc d’incendis per causa de la persistència de l’onada de calor. Així, continuaran tancats els accessos als massissos de l’Albera, el Montgrí, el Montsec d’Ares i el Montsec de Rubies, Montserrat, les Gavarres, la Baronia de Rialb, el cap de Creus i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on l’incendi del Bages ja ha cremat 343 hectàrees.

Les restriccions que es prorroguen fins a les 00.00 h de divendres suposen també la prohibició de totes les activitats educatives i d’oci al medi natural, de manera que les activitats de casal d’estiu i colònies s’han de fer als allotjaments mateixos on es pernocta. Per altra banda, continuarà suspesa l’activitat agrícola amb maquinària de les dotze del migdia a les sis de la tarda en tots aquests municipis amb les úniques excepcions de la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, el cultiu de l’arròs i la llaurada dels rostolls ja segats.

També es restringeix l’ús de bufadors i serres radials a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles, només amb l’excepció de motius de força major que obligaran a demanar un permís als Agents Rurals per establir les mesures de seguretat. També se suspenen les obres a les vies d’aquests municipis que no hagin estat autoritzades explícitament pel Servei Català de Trànsit, inclosa la sega de les cunetes.

En aquests municipis també està restringit l’accés motoritzat al medi natural amb l’excepció dels residents i de motius de força major. La pròrroga de les mesures la va anunciar ahir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, tot advertint que Catalunya continua en una situació de “màxim alerta”, encara que es preveu per a avui i demà un descens lleuger de les temperatures.

Elena va parlar de “treva fictícia” de la calor perquè les temperatures continuaran per sobre del que és habitual i la previsió apunta que podrien tornar a enfilar-se fins a màxims superiors als d’aquests darrers dies a partir de dijous i durant el cap de setmana.

LA XIFRA

39,7
graus
de temperatura es van registrar ahir a Tremp. També vorejaven els 40 la Pobla de Segur i Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia