Societat

Detingut per amenaces greus de mort i per un delicte d’odi cap al col·lectiu LGTBI

L’arrestat va proferir insults a una cantant de rap que va publicar un vídeo a TikTok en què explica la seva visió de l’homosexualitat com a musulmana

Un home, que resideix a la ciutat anglesa de Birmingham, ha estat detingut per la Policia Nacional, a requeriment dels Mossos d’Esquadra, per proferir amenaces greus de mort a una dona musulmana i per un delicte d’odi cap al col·lectiu LGTBI.

La víctima, una coneguda cantant de música rap, va publicar un vídeo a TikTok en el qual explicava la seva visió inclusiva com a musulmana de l’homosexualitat i del col·lectiu LGTBI. Arran d’aquest vídeo, va començar a rebre insults humiliants i degradants que lesionaven la seva dignitat com a dona musulmana, realitzats per un individu a través de xarxes socials. En el seu discurs a les xarxes socials aquest home va proferir amenaces de mort greus contra la víctima i instava i justificava la seva decapitació i l’assassinat, basant-se en arguments religiosos.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte i identificar plenament l’autor dels fets.

La persona investigada és un home jove amb diversos perfils a xarxes socials en els quals es presentava com a consultor i predicador d’afers religiosos. Actualment residia a la ciutat anglesa de Birmingham.

L’home, que ja va ser arrestat l’any 2021 per un delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme, va ser detingut el 4 d’agost a l’Aeroport de Barajas quan arribava d’un vol des del Regne Unit.

Després de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Madrid, el detingut va quedar en llibertat amb la prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 1.000 metres, la prohibició de comunicar-s’hi, retirada del passaport, prohibició de sortida del país i prohibició d’utilitzar internet fins que hi hagi sentència ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia