Medi ambient

El TSJC referma defectes només al cas del Golfet de Calella

El tribunal anul·la les llicències d’obra del xalet, però l’alcalde diu que no anirà a terra

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha confirmat els defectes que el jutjat contenciós número 1 de Girona havia sentenciat el desembre de 2020 en la tramitació del polèmic xalet del Golfet, a Calella de Palafrugell, però, a més d’anul·lar-ne les tres llicències d’obra sol·licitades per la propietat i visades pel consistori, sosté que les irregularitats es limiten a aspectes com ara els murs de contenció de la propietat, que caldrà enderrocar parcialment per ajustar-los als requeriments, i confirma la retroacció del procediment al moment previ a les llicències, en què referma la manca d’un estudi d’impacte paisatgístic.

El tribunal avala que s’enderroquin els murs amb alçària superior a un metre i mig, que en alguns punts superen, segons SOS Costa Brava, els tres o quatre metres, aspectes que l’associació, pel fet que s’hagin anul·lat les llicències d’obra, celebra, i encara confia que, a més dels murs, “acabaran assolint l’enderroc d’aquesta edificació”.

L’Ajuntament, tranquil

La sentència del TSJC, però, desestima la resta dels recursos i condemna tant Salvem el Golfet com l’Ajuntament i els promotors a repartir-se els costos. L’alcalde, Joan Vigas, va limitar ahir l’afectació als murs, però no pas a l’enderroc del conjunt i reclamacions patrimonials al consistori, salvables “amb un estudi d’impacte paisatgístic encarregat per la propietat”. I l’exalcalde, Juli Fernández, que va donar llum verd a l’operació, va coincidir que només hi manca l’informe paisatgístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia