Societat

Tornen els castells de 7 a Bao

Feia 5 anys que els Castellers del Riberal no descarregaven castells d'aquest tipus

Aquest diumenge 17 d'octubre els Castellers del Riberal celebraven la seva diada en el marc de les Diades Airenovenques, a Bao.

En un dia fred, plujós i ventós, l'actuació va tenir lloc a cobert al Fogar Rural de Bao i hi van participar la Colla Castellera de Figueres, els Angelets del Vallespir i els Castellers del Riberal.

Una “diada màgica”, segons els Castellers del Riberal, ja que van recuperar els castells de 7, després de 5 anys sense descarregar-ne.

Els Castellers del Riberal van començar amb 2 pilars de 4 i a primera ronda van descarregar el 4de6 amb agulla. A segona ronda afrontaven el gran objectiu d'aquesta diada, el 4de7. Un castell que finalment es va descarregar enmig d'una barreja d'eufòria, alegria i emoció. A tercera ronda van descarregar el segon 5de6 de la temporada i van tancar l'actuació amb un pilar de 5 per sota que també recuperaven després de molts anys sense descarregar-lo.

“No podíem demanar més en aquesta diada on tots els nostres objectius s'han complert i on hem aconseguit retrobar-nos nombrosos a plaça per celebrar aquest gran moment”, explica el cap de colla, Rafael Renyé i Pla.

La Colla Castellera de Figueres per la seva part va començar amb un pilar de 4 i va seguir amb la torre de 6. A segona ronda van estar a punt de carregar el 3de7, però el sostre del local era massa baix i no els va deixar col·locar acotxador i enxaneta. El castell es va acabar desmuntant i en repetició van descarregar un 3de6 amb agulla. En última ronda, Figueres va descarregar el 4de6 amb agulla i tancava l'actuació amb un pilar de 5.

Els Angelets del Vallespir van iniciar la Diada amb un pilar de 4 i van seguir amb un 3de6. A segona ronda van intentar una torre de 6 que finalment es va desmuntar per indecisió de la mainada. Van seguir amb un 5de5 i van acabar l'actuació amb 3 pilars de 3.

Els Castellers del Riberal van agrair especialment la presència de les dues altres colles convidades, i també la presència del públic i amics de la colla que van venir en motiu d'aquesta diada i que van poder compartir aquest moment d'alegria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.